ویزا تحصیلی آلمان

بیش از ۸۰ میلیون نفر

چهارمین سیستم آموزشی دنیا

نرخ بیکاری بسیار پایین

اقتصاد برتر اروپا

مهاجرت تحصیلی آلمان

بیش از ۸۰ میلیون نفر

چهارمین سیستم آموزشی دنیا

نرخ بیکاری بسیار پایین

اقتصاد برتر اروپا

ویزا تحصیلی آلمان

مقدمه از کشور آلمان

کشور آلمان در غرب قاره اروپا و در همسایگی اتریش، لهستان، هلند، بلژیک و فرانسه و چندین کشور دیگر قرار دارد. آلمان با ۱۶ ایالت از مقاصد محبوب به خصوص برای دانشجویان و  مهاجرین ایرانی است. بر اساس آمار موجود، کشور آلمان دومین کشور مهاجر پذیر جهان پس از آمریکا است. این کشور هر ساله میزبان مهاجرین و پناهندگان زیادی از کشورهای مختلف دنیا است. حدود ۵ میلیون مسلمان در آلمان ساکن هستند. روند مهاجرتی به این کشور با توجه به نا‌به‌سامانی های خاورمیانه و روانه شدن تعداد زیادی از پناهندگان سوری و… به خاک آلمان از سالهای ۲۰۱۵ به بعد روبه افزایش بوده است.
کشور آلمان عموما دارای تابستان های گرم و زمستانهای سرد است. جمعیت آلمان حدود ۸۲ میلیون نفر است. از این جمعیت حدود ۷۴ میلیون نفر ملیت آلمانی دارند و مابقی را مهاجرین تشکیل می‌دهند. ایالت هامبورگ بیشترین تعداد مهاجر را دارد و حدود ۳۰ درصد جمعیت این کشور اتباع خارجی هستند. بیشترین اتباع خارجی آلمان را به ترتیب جمعیت ترک تبار، لهستانی، روس ، قزاق و ایتالیایی تشکیل می‌دهند.

زندگی دانشجویی:

دانشجویان خارجی مجاز به کار کردن ۲۰ ساعت در هفته در طول هر ترم هستند. دستمزد دانشجو درآلمان بنا بر قانون کار حدود ۹.۲۵ یورو است که این مبلغ تا ۲۰ یورو متغیر است. آلمان کشوری دانشجو پذیر است؛ بنابراین فضای کاری و صنعتی در آلمان دانشجویان خارجی را در محیط های کاری می‌پذیرد. آشنایی با زبان آلمانی در حد سطح b1 در پیدا کردن کار دانشجویی مهم است. هزینه زندگی دانشجویی بسته به شهر محل سکونت  درماه حدودا بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو می‌باشد. برای پیدا کردن کار دانشجویی می‌توان به اداره ی کاریابی در شهر مورد نظر یا اداره امور صنفی دانشجویی در دانشگاه ها مراجعه کرد.

ویزا تحصیلی آلمان
ویزا تحصیلی آلمان
ویزا تحصیلی آلمان

اقتصاد:

طبق آمار جهانی ، آلمان جزو ۴ تولید کننده برتر دنیاست. این کشور اقتصادی و صنعتی یکی از قطب های اروپاست. آمار بیکاری در آلمان پایین است و به همین دلیل امکان تحصیل در آلمان و یافتن شغل مناسب از دلایل اصلی مهاجرت به این کشور به شمار می‌رود. بیش از ۷۰ دردصد از نیروی کار در این کشور در زمینه مشاغل خدماتی فعالیت دارند. کارفرمایان آلمانی مزایا و پرداختی حقوق بالا دارند. دانستن زبان انگلیسی برای یافتن شغل به تنهایی کافی نیست و یادگیری زبان آلمانی در پیدا کردن شغل ایده آل و جریان امور اداری و … نیاز است. اگر با ویزای جاب سیکر (Job Seeker) به این کشور وارد می‌شوید برای یافتن شغل بهتر است در غرب آلمان جست وجو کنید( برلین و مونیخ استثنا هستند)

مهاجرت تحصیلی آلمان

تحصیل در آلمان

 تحصیل در خارج برای دانشجویان و علاقه مندان ایرانی همیشه به منزله رویارویی با دنیایی جدید و تاحدی ناآشناست. در آلمان موقعیت های فراوان تحصیلی و پژوهشی وجود دارد و مؤسسات آموزش عالی این کشور از رتبه و اعتبار بالایی در سطح جهان برخوردارند .در آلمان شرایط بسیارخوبی برای یک دوره تحصیل موفق وجود دارد. البته تنها شما این ایده را بر سر ندارید که درآلمان به تحصیل بپردازید چراکه از لحاظ هزینه‌های تحصیلی آلمان یکی از کم هزینه‌ترین کشورها در میان سایر کشورهای پیشرفته است. و احتمالا “تحصیل رایگان در آلمان” را بارها شنیده باشید. سالانه بیش از ۲۵۰۰۰۰ علاقه مند از سراسر جهان برای تحصیل و پژوهش به این کشور سفر می کنند. این تعداد بیش از ۱۲ درصد کل دانشجویان و محققان در آلمان را تشکیل می دهد. در کمتر کشوری می توان چنین درصدی را برای دانشجویان خارجی یافت. طول دوره مقطع کارشناسی در آلمان بین ۶ تا ۸ ترم در مقطع ارشد بین ۳ تا ۴ ترم و در مقطع دکترا بین ۳ تا ۶ سال است. دانشگاه‌های دولتی در آلمان رایگان است، اما در دانشگاه‌های خصوصی میزان شهریه سالانه  حدود ۸.۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ یورو برآورد می‌شود.

مراکز دانشگاهی

اغلب دانشگاه هایی که رشته های فنی مهندسی در آنها تدریس می‌شوند تحت عنوان مراکز دانشگاهی (UNIVERSITY)  شناخته می‌شوند. در این مراکز ارتباط محیط دانشگاهی با صنعت بسیار نزدیک است.

تحصیل در آلمان

دانشگاه‌های هنر و موسیقی

تعداد این دانشگاه ها حدود ۵۰ مرکز آموزشی است. این مراکز به نام Kunst und Musik und Film Hochschule‌‌ شناخته می‌شوند.

دانشگاه‌های علمی کاربردی (Fachhochschule)

شاید بر خلاف سیستم آموزشی در ایران که مراکز علمی کاربردی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند در دانشگاه های علمی کاربردی کشور آلمان با تاکید بر پروژه های عملی و کاربردی و ارتباط موثر بین این مراکز با صنعت امکان یافتن شغل در بین دانشجویان این مراکز بالا است.

مقطع کارشناسی:

تحصیل در مقطع کارشناسی معمولا به زبان آلمانی است و داشتن مدرک زبان B2  مورد نیاز است. امکان اخذ بورسیه در این مقطع به طور کلی بسیار ضعیف است و هزینه شهریه سالانه در حدود ۷۰۰ یورو می‌باشد. امکان کار دانشجویی و استفاده از خوابگاه های دانشجویی در کمک به کاهش هزینه ها قابل توجه است. لازم است در ابتدای تصمیم برای پذیرش در مقطع کارشناسی نسبت به تکمیل بودن مدارک خود اطمینان حاصل کنید. 

مقطع کارشناسی:

تحصیل در مقطع کارشناسی معمولا به زبان آلمانی است و داشتن مدرک زبان B2  مورد نیاز است. امکان اخذ بورسیه در این مقطع به طور کلی بسیار ضعیف است و هزینه شهریه سالانه در حدود ۷۰۰ یورو می‌باشد. امکان کار دانشجویی و استفاده از خوابگاه های دانشجویی در کمک به کاهش هزینه ها قابل توجه است. لازم است در ابتدای تصمیم برای پذیرش در مقطع کارشناسی نسبت به تکمیل بودن مدارک خود اطمینان حاصل کنید. 

مدارک مورد نیاز:

  • تنظیم نامه درخواست برای دانشگاه مربوطه
  • در ابتدا لازم است که قبولی از یک دانشگاه سراسری داشته باشید و یا اگر در حال حاضر دانشجو هستید ارایه گواهی اشتغال به تحصیل و ترجمه کارت دانشجویی الزامیست
  • در صورتیکه رشته تحصیلی مد نظر به زبان آلمانی باشد، ارایه مدرک زبان B2 الزامیست( اگر مدرک زبان B1 دارید امکان شرکت در یک دوره زبان در دانشگاه مورد نظر خواهید داشت)
  • اگر رشته تحصیلی به زبان انگلیسی باشد ارایه مدرک زبان آیتلس با نمره حداقل ۶ ( بسته به نظر دانشگاه) یا تافل با حداقل نمره ۸۰ نیاز است.
  • داشتن مدرک  و ریز نمرات دیپلم با معدل حداقل ۱۵  ( تحصیل در مقطع ارشد با معدل پایینتر در مراکز خصوصی امکان پذیر است)
  • مدرک پیش دانشگاهی با ریز نمرات
  • رزرومه CV
  • انگیزه نامه SOP

مدارک مورد نیاز:

  • تنظیم نامه درخواست برای دانشگاه مربوطه
  • در صورتیکه رشته تحصیلی مد نظر به زبان آلمانی باشد، ارایه مدرک زبان B2 الزامیست( اگر مدرک زبان B1 دارید امکان شرکت در یک دوره زبان در دانشگاه مورد نظر خواهید داشت)
  • اگر رشته تحصیلی به زبان انگلیسی باشد ارایه مدرک زبان آیتلس با نمره حداقل ۶.۵( بسته به نظر دانشگاه) یا تافل با حداقل نمره ۸۰ نیاز است.
  • مدرک دیپلم با ریز نمرات
  • مدرک پیش دانشگاهی با ریز نمرات
  • ترجمه رسمی مدارک کارشناسی وریز نمرات مقطع
  • توصیه نامه از اساتید ( درصورت وجود)
  • رزرومه CV
  • انگیزه نامه SOP

مقطع کارشناسی ارشد:

اکثر رشته های تحصیلی در مقطع ارشد به زبان آلمانی وبرخی از رشته ها به زبان انگلیسی تدریش می‌شوند.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان تقریبا رایگان است و به همین دلیل متقاضیان بسیاری طالب اخذ پذیرش در مقطع ارشد از دانشگاه های آلمان هستند. بالا بودن معدل، داشتن مدرک زبان b2 یا آیتلس با نمره حداقل ۶.۵ در بالا بردن شانس پذیرش تاثیر دارد.

مقطع دکتری:

متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری ابتدا باید متناسب با رساله یا پروژه خود مکاتبه با یک استاد راهنما در دانشگاه مورد نظر را آغار کنند و موافقت استاد راهنما در همراهی اهداف پروژه خود را کسب کنند. پروسه مکاتبه با استاد راهنما و دریافت تاییدیه معمولا کمی طول می‌کشد.
دوره دکتری نیز در بسیاری از دانشگاه ها به زبان آلمانی ارایه می‌شود که در این صورت دانشجو نیاز به گذراندن یکی از  آزمون‌های (DSH) یا (TestDaF) خواهد داشت.

مقطع دکتری:

متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری ابتدا باید متناسب با رساله یا پروژه خود مکاتبه با یک استاد راهنما در دانشگاه مورد نظر را آغار کنند و موافقت استاد راهنما در همراهی اهداف پروژه خود را کسب کنند. پروسه مکاتبه با استاد راهنما و دریافت تاییدیه معمولا کمی طول می‌کشد.
دوره دکتری نیز در بسیاری از دانشگاه ها به زبان آلمانی ارایه می‌شود که در این صورت دانشجو نیاز به گذراندن یکی از  آزمون‌های (DSH) یا (TestDaF) خواهد داشت.

مدارک مورد نیاز:

  • موافقت استاد راهنما
  • در صورتیکه رشته تحصیلی مد نظر به زبان آلمانی باشد، ارایه مدرک زبان B2 ( گوته )الزامیست
  • اگر رشته تحصیلی به زبان انگلیسی باشد ارایه مدرک زبان انگلیسی معتبر
  • مدرک دیپلم با ریز نمرات
  • مدرک پیش دانشگاهی با ریز نمرات
  • ترجمه رسمی مدارک مقطع کارشناسی وریز نمرات مقطع
  • ترجمه رسمی مدارک کارشناسی ارشد وریز نمرات مقطع
  • توصیه نامه از اساتید مقاطع پیشین
  • رزرومه CV

لینک های مرتبط

پذیرش تحصیلی

سامانه رتبه بندی دانشگاه های جهان

اخذ پذیرش

اداره کل امور دانش آموختگان

سامانه ثبت نام ارز دانشجویی

آخرین مطالب درباره کشور آلمان

مهاجرت تحصیلی آلمان
ارزان ترین شهر های آلمان

طبق جدید ترین آمار ها ارزان ترین شهر های آلمان برای زندگی ۵ شهر فهرست زیر معرفی شده اند:
شهر لایپزیگ(Leipzig):میانگین اجاره مسکن در حدود ۳۳۲ یورو در ماه
شهر بوخوم(Bochum):میانگین اجاره مسکن حدود ۳۴۴ یورو
شهر کیل(Kiel):اجاره ماهانه مسکن حدود ۳۶۸ یورو
شهر زیگن(Siegen):با متوسط اجاره بها ۳۷۱ یورو
شهر ینا(Jena):اجاره بها ماهانه حدود ۳۷۷ یورو

مهاجرت تحصیلی آلمان
اقامت دائم آلمان از طریق ویزای کار

برای زندگی در آلمان نیاز به اخد مجوز اقامت دائم این کشور (Niederlassungserlaubnis) میباشد. صدور این مجوز به معنای اجازه کار در کشور و خروج از آلمان به دفعات میباشد. این مجوز به دارندگان blue card یا افرادیکه حداقل ۵ سال متوالی در آلمان مشغول به کار مورد تایید دولت فدرال بوده اند تعلق میگیرد. داشتن مهارت زبان آلمانی یکی از مهمترین مواردی است که در یافت مجوز اقامت به شما کمک می‌کند. با دریافت مجوز اقامت دائم امکان مهاجرت سایر اعضای خانواده نیز فراهم می‌شود.

مهاجرت تحصیلی آلمان
یافتن رشته تحصیلی مورد نظر

قبل از پذیرش تحصیلی لازم است تا به دنبال دانشگاه مورد نظر خود باشید. دو وبسایت www.DAAD.de و www.studu-in.de با دارا بودن بیش از ۱۷۰۰۰ نمونه از دانشگاه ها مختلف در رشته ها و شهرهای گوناگون آلمانی بیس اطلاعاتی جامعی به شمارمی‌روند . برای متقاضیان مقطع دکتری نیز وبسایت www.mpg.de مربوط به موسسه مکس پالنک دارای پوزیشن های متنوعی می‌باشد.