مهاجرت تحصیلی آمریکا

بیش از ۳۰۰ میلیون نفر

دومین سیستم آموزشی دنیا

دومین کشور پهناور جهان

اقتصاد برتر جهان

مهاجرت تحصیلی آمریکا

مهاجرت تحصیلی آمریکا

بیش از ۳۰۰ میلیون نفر

دومین سیستم آموزشی دنیا

دومین کشور پهناور جهان

اقتصاد برتر جهان

مهاجرت تحصیلی آمریکا

مقدمه از کشور آمریکا

کشور آمریکا با مساحتی حدود ۴۷۰ هزار کیلومتر مربع متشکل از ۵۰ ایالت و جمعیتی بالغ بر ۳۲۵ میلیون نفر به عنوان سومین کشور دنیا از لحاظ جمعیت به شمار میرود. پایتخت آمریکا شهر واشنگتن D.C ‌و پرجمعیت ترین شهر آمریکا نیویورک است. به طور کلی آمریکا در بیشتر مناطق، آب و هوایی معتدل و رو به گرم دارد. این کشور دارای بزرگترین اقتصاد جهان است. تولید ناخالص داخلی آمریکا ( GDP ) در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۸٫۵ تریلیون دلار تخمین زده شده که ۲۲% تولید ناخالص داخلی جهان ( Nominal Global GDP ) را شامل می‌شود.
متوسط هزینه زندگی در آمریکا بسته به سبک زندگی هر فرد و شهر محل سکونت متفاوت است. زندگی در شهرهایی مانند لس انجلس، نیویورک و بوستون نسبت به شهرهای کوچکتر به مراتب پرهزینه است اما به طور میانیگن هزینه زندگی یک فرد مجرد در آمریکا سالیانه حدود ۳۲۵۰۰ دلار تخمین زده می‌شود.

ویزا تحصیلی

هزینه مسکن:

هزینه مسکن در ایالت متحده آمریکا جزو بیشترین هزینه های پرداختی توسط شهروندان است. هزینه اجاره آپارتمان بسته به شهر متغیر است به طوریکه در شهرهای بزرگ مانند نیویورک هزینه اجاره آپارتمان دوخوابه در مرکز شهر حدود ۱۵۰۰ دلار است. در مورد هزینه خرید خانه بر اساس متراژ به طور تقریبی هر متر مربع در مرکز شهر ۱۹۰۰  و در خارج شهر ۱۲۰۰ دلار قیمت گذاری می‌شود. صرف نظر از شهر محل سکونت به طور میانگین هزینه اجاره بها به ترتیب زیر است:

  • هزینه اجاره بها برای آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر ۹۰۰ دلار
  • هزینه اجاره بها برای آپارتمان یک خوابه خارج از شهر ۷۰۰ دلار
  • هزینه اجاره بها برای آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر ۱۵۵۰ دلار
  • هزینه اجاره بها برای آپارتمان سه خوابه خارج از شهر ۱۲۰۰ دلار
مهاجرت تحصیلی آمریکا
مهاجرت تحصیلی آمریکا

هزینه های درمانی:

بیشترین هزینه های صرف شده در ایالات متحده مربوط به این بخش است و دولت هر ساله هزینه های زیادی در این بخش متحمل می‌شود. در آمریکا اگر بیمه درمانی نداشته باشید احتمال زیاد مجبور به پرداخت هزینه های گزافی هستید و شاید تعجب کنید که بابت ویزیت پزشک خانواده مبلغ ۱۱۰ دلار و هر نسخه آنتی بیوتیک حدود ۲۳ دلار هزینه خواهد داشت. بنابراین داشتن بیمه درمانی خصوصی در این کشور به کاهش هزینه ها کمک چشمگیری خواهد کرد. گرچه پس از لغو لایحه بیمه اوباماکر در سالهای کنونی شرایط هزینه ها برای جمعیت رو به پیری ایالات متحده چندان جالب نیست. گرانترین خدمات در آمریکا خدمات درمانی و دندانپزشکی است و شاید به همین دلیل است که دندانپزشکی جزو پردرآمدترین مشاغل در آمریکا است.

بیمه دانشجویی:

بیمه درمانی برای دانشجویان خارجی به دلیل بالا بودن هزینه های درمان ضروری است. البته این بیمه موارد چشم پزشکی و چکاپ دندان پزشکی را تحت پوشش قرار نمی‌دهد و دربرخی موارد هزینه های ویزیت و نسخه با حدود ۱۰ درصد پرداختی از جانب شخص تحت پوشش قرار می‌دهد. مبلغ ماهیانه ای که برای بیمه پرداخت می‌شود بسته به خدمات از۱۰۰ تا ۵۰۰ دلار است، که البته اغلب دانشگاه ها بیمه های اولیه را برای دانشجویان و حتی در صورت درخواست خانواده همراه دانشجو فراهم می‌کنند. اما از آنجا که این نوع بیمه به احتمال زیاد با توجه به سقف هزینه های درمانی کافی نخواهد بود بستن قرارداد با شرکت های بیمه های تکمیلی توصیه می‌شود.

مهاجرت تحصیلی
پذیرش تحصیلی
پذیرش تحصیلی

هزینه های زندگی دانشجویی:

هزینه های زندگی در آمریکا برای دانشجویان در خوابگاه به صورت میانگین بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن، غذا ، رفت و آمد، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع لیسانس در کشور آمریکا می باشد. هزینه بیمه ماهیانه حدود ۷۰ دلار و به طور کلی حداقل هزینه های یک شخص در آمریکا از ۷۰۰ دلار الی ۱۲۰۰ دلار در ماه متغیر است. آمریکا هم چنان به عنوان محبوب ترین مقصد دانشجویان برای ادامه تحصیل شناخته می شود. پس از کشور آمریکا ،کشورهای انگلستان،آلمان،فرانسه،استرالیا و اتریش در رتبه های بعدی می باشند که بعنوان پرطرف دارترین مقاصد دانشجویان معرفی و شناخته شده می شوند.

مهاجرت تحصیلی

تحصیل در آمریکا

آمریکا جذاب ترین مقصد برای دانشجویان خارجی است تا جایی که ۳۰ درصد کل دانشجویان خارجی در جهان در آمریکا تحصیل می کنند. می‌توان گفت بهترین صنعت در آمریکا نظام تحصیلی است. اما سیستم آموزشی در آمریکا برپایه آموزش های رایج و مشابه در کشورهای دیگر نیست. سیستم آموزشی ایالات متحده با تاکید بر پرورش قابلیت های نقادانه و متفکر ذهن شالوده فکری دانش آموز و دانشجو را به چالش می‌کشد. ایالات متحده آمریکا سرزمین تنوع فرهنگی و جغرافیایی است. جامعه ایست که همچنان مهاجران را جذب می‌کند و به مکانی پویا برای زندگی و تحصیل بدل شده است. تحصیل در ایالات متحده، تجربه ای فوق العاده خواهد بود چرا که فرصت این را خواهید داشت تا دانش خود را با بهترین مغزهای جهانی به اشتراک بگذارید و در محوطه ی دانشگاه، با اجتماعاتی از اقشار مختلف جامعه تعامل داشته باشید. آینده ی شغلی بهتری در انتظار شما خواهد بود و تجربه ی تحصیل و کار در این کشور باعث افزایش اعتماد به نفس، استقلال و توانایی های بین فرهنگی در شما می شود.

مقطع کارشناسی:

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور در مقطع کارشناسی در آمریکا، اخذ نمره ۶ در آزمون آیلتس و یا نمره های مشابه در آزمون تافل الزامی است، ولی داوطلب می تواند دوره های آموزش زبان انگلیسی را در کشور آمریکا و قبل از شروع دوره های دانشگاهی خود سپری کند.

مقطع کارشناسی:

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور در مقطع کارشناسی در آمریکا، اخذ نمره ۶ در آزمون آیلتس و یا نمره های مشابه در آزمون تافل الزامی است، ولی داوطلب می تواند دوره های آموزش زبان انگلیسی را در کشور آمریکا و قبل از شروع دوره های دانشگاهی خود سپری کند.

مدارک مورد نیاز:

  • ترجمه رسمی مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات
  • کپی مدرک TOEFL یا  IELTS (در صورت وجود)
  • کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند)
  • رزومه شخصی (Resume/CV) به زبان انگلیسی
  • ارسال پروفایل کاری برای رشته های مرتبط با طراحی ، گرافیک و یا معماری

مدارک مورد نیاز:

  • ترجمه رسمی مدرک لیسانس همراه  با ریز نمرات چهارساله
  • کپی مدرک TOEFL یا  IELTS (در صورت وجود)
  • کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند)
  • تاییدیه مقالات به زبان انگلیسی
  • ترجمه از صفحه آخر پایان نامه همراه با تأیید از دانشگاه
  • رزومه شخصی (Resume/CV) به زبان انگلیسی
  • حداقل ۳ توصیه از اساتید (۴ توصیه نامه پیشنهاد می شود)
  • کپی از مدرک GRE/GMAT (در صورت وجود)
  • انگیزه نامه تحصیلی در خصوص رشته مورد علاقه (Statement of purpose)

مقطع کارشناسی ارشد:

امکان اخذ پذیرش برای مقطع کارشناسی ارشد بدون مدرک زبان و GRE  از ایالت کالیفرنیا، دانشگاههای state دولتی و رنکینگ زیر ١٠٠٠ با هزینه شخصی وجود دارد. با توجه به قول مساعد اساتید ایرانی رشته برق شانس پذیرش دانشجویان ایرانی مناسب است و شانس اخذ کار بعد از فارغ التحصیلی در کالیفرنیا بالاست. پروسه‌ی‌ اخذ پذیرش حدود ۳ الی ۴ ماه زمان می‌برد. در این بین افرادیکه  دارای معدل بالای ١۵ هستند از شانس بالاتری برخوردارند وبرای افرادی که دارای معدل بالای ١٢ هستند امکان بررسی و اخذ پذیرش با شرایط خاص وجود دارد. مدرک زبان مورد نیاز در حدود آیلتس  آکادمیک ۶.۵ برای اخذ پذیرش مورد نیاز است و برای افرادیکه مدرک زبان معتبر اعم از آیلتش یا تافل و … ندارند امکان اخذ پذیرش زبان وجود دارد به طوریکه شهریه هر ترم زبان بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار متغیر است.
دانشجویان مقطع ارشد اجازه ی کار ۲۰ ساعت در هفته به صورت کار انحصارا دانشگاهی اعم از (TA  (TEACHER ASSITANT ) و مشابه را دارند.

مقطع دکتری:

دوره ی دکتری بالاترین مدرک تحصیلی در آمریکا است که از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است. دانشگاه های آمریکا دارای امکانات فوق العاده ای از لحاظ علمی و پژوهشی برای تحصیل در این دوره ها هستند. دوره ی دکترا معمولا از سه تا چهار ترم تمام وقت متشکل از کلاسهای پیشرفته که معمولا در سمینار های کوچک برگزار می شوند، می باشند. 
ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکترا در بسیاری از دانشگاه های آمریکا معمولا بین ۳ تا ۱۵ نفر است. امکان دریافت کمک هزینه ی تحصیلی و همچنین کمک هزینه برای زندگی برای دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه های آمریکا وجود دارد.  لازم به ذکر است بعضی از رشته ها از سوی دانشگاه یا مراکز تحقیقاتی همکار با دانشگاه حمایت مالی می شوند که در این صورت هزینه ی زندگی و تحصیل شما کامل پرداخت خواهد شد که گاهی تا چهل هزار دلار سالانه ،به شما اهدا خواهد شد.

مقطع دکتری:

دوره ی دکتری بالاترین مدرک تحصیلی در آمریکا است که از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است. دانشگاه های آمریکا دارای امکانات فوق العاده ای از لحاظ علمی و پژوهشی برای تحصیل در این دوره ها هستند. دوره ی دکترا معمولا از سه تا چهار ترم تمام وقت متشکل از کلاسهای پیشرفته که معمولا در سمینار های کوچک برگزار می شوند، می باشند. 
ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکترا در بسیاری از دانشگاه های آمریکا معمولا بین ۳ تا ۱۵ نفر است. امکان دریافت کمک هزینه ی تحصیلی و همچنین کمک هزینه برای زندگی برای دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه های آمریکا وجود دارد.  لازم به ذکر است بعضی از رشته ها از سوی دانشگاه یا مراکز تحقیقاتی همکار با دانشگاه حمایت مالی می شوند که در این صورت هزینه ی زندگی و تحصیل شما کامل پرداخت خواهد شد که گاهی تا چهل هزار دلار سالانه ،به شما اهدا خواهد شد.

مدارک مورد نیاز:

  • ترجمه رسمی از کلیه مدارک دانشگاهی لیسانس و فوق لیسانس به همراه ریز نمرات
  • کپی از مدرک TOEFL با حداقل نمره ۹۰ از آزمون IBT و ۵۵۰ از آزمون PBT
  • کپی از مدرک GRE/GMAT (در صورت وجود)
  • حداقل ۴ توصیه نامه تحصیلی از استاد ، مدیران همکار و محققان همکار
  • پروپوزال تحقیقاتی در مورد رشته مورد نظر برای تحصیل در مقطع دکتری
  • ترجمه رسمی از صفحه آخر پایان نامه های لیسانس و فوق لیسانس با ذکر نمره
  • رزومه و سوابق کاری (Resume/CV)
  • تأییدیه مقالات علمی منتشر شده (در صورت وجود)
  • ترجمه رسمی کلیه مدارک مثبت تحصیلی، تحقیقاتی،کاری،سمینار ها، تشویق نامه ها و … (در صورت وجود)
  • کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که در حال حاضر پاسپورت ندارند)
  • انگیزه نامه تحصیلی (Statement of Purpose)
  • در صورت نیاز ممکن است دانشگاه از متقاضی درخواست Essay نماید.

انواع ویزای تحصیلی در آمریکا

ویزای F1:

معروفترین ویزای تحصیلی در آمریکا این نوع ویزا است که دانشجویان متقاضی برای کالج ها و دانشگاه های آمریکا در مقاطع مختلف برای این نوع ویزا اقدام می‌کنند. دانشجویان خارجی که موفق به اخذ این نوع وبزا می‌شوند برای همسر و فرزند خود می‌توانند تقاضای ویزای نوع F2 بدهند. این نوع ویزا عموما برای دوره های تحصیلی بیش از ۶ ماه کاربرد دارد. ویزای B1 برای دورهای تحصیلی کوتاه مدت متناسب با نوع دوره تحصیلی در ذیل ویزای نوع F1 قرار می‌گیرد. متقاضیان برای دریافت این نوع ویزای تحصیلی باید پس از دریافت I-20 فرم DS160 را تکمیل کنند.

ویزای J1:

این نوع ویزا که به فرصت مطالعاتی نیز مشهور است، این فرصت را در اختیار فرد متقاضی قرار می‌دهد تا بسته به دوره مورد نظر تا نهایتا ظرف ۲ سال در یکی از مراکز و دانشگاه های آمریکا به تحقیق و مطالعه بپردازد. در صورت نیاز به مدت زمان بیشتر از دوسال فرد باید خاک آمریکا را ترک کرده و سپس مجددا ورود کند. در این ویزا نیز همانند دو نوع ویزای پیشین فرد متقاضی برای همراهی خانواده خود می‌تواند از درخواست ویزای نوع J1 استفاده کند.

ویزای M1:

ویزای نوع M1 شرایطی مشابه با ویزا F1 دارد با این تفاوت که شامل برخی از رشته های خاص فنی و حرفه ای می‌شود.
دانشجویان خارجی متقاضی این ویزا نیز می‌توانند همسر و فرزندخود را با ویزای M2  وارد آمریکا کنند. در این ویزا نیز تکمیل فرم DS160  الزامیست.

لینک های مرتبط

پذیرش تحصیلی

سامانه رتبه بندی دانشگاه های جهان

اخذ پذیرش

اداره کل امور دانش آموختگان

ویزا مهاجرتی

سامانه ثبت نام ارز دانشجویی

پذیرش تحصیلی آمریکا

آخرین مطالب درباره کشور آمریکا

پذیرش مقطع دکتری
پذیرش فول فاند مقطع دکتری

متقاضیان ادامه تحصیل در رشته عمران زیر شاخه مهندسی راه-آسفالت در یکی از معتبرترین دانشگاه های آمریکا در مقطع دکتری برای ثبت نام در دو نیم سال بهار ۲۰۲۰ و پاییز ۲۰۲۰ می‌توانند در اسرع وقت مدارک خود را جهت بررسی اولیه اخذ اسکولارشیپ به کارشناسان گروه بین الملل ماهان ایرانیان ارسال نمایند.

پذیرش تحصیلی
تحصیل در مقطع Post Doc

متقاضیان تحصیل در مقطع فوق دکتری در دانشگاه معتبر جورج واشنگتن در رشته تحصیلی برق گرایش مخابرات جهت Research می‌توانند با ارسال رزومه تحصیلی خود برای این موقعیت مناسب تحصیلی اقدام نمایند.

مهاجرت تحصیلی
پذیرش کارشناسی ارشد

شرایط پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد بدون نیاز به مدرک زبان و GRE با امکان اخذ اسکولارشیپ تا سقف ۴۰۰۰ هزار دلار و امکان کار دانشجویی ۲۰ ساعت در هفته:
۱. دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی 
۲. توانایی مکالمه و در مطلب به زبان انگلیسی 
۳. ارائه تمکن مالی به مبلغ حداقل ۱۰۰ میلیون تومان